NYA RESTRIKTIONER FÖR SKÅNE

Sedan Folkhälsomyndighetens (FHM) och Region Skånes skärpta råd för Skåne publicerades har Skånes Fotbollförbund fått många frågor kring arrangerande av cuper, genomförandet av träningar samt att spela enskilda matcher.

Rådet vad gäller cuper, turneringar, träningsläger och större samlingar, är att undvika att deltaga eller arrangera dessa. Skånes Fotbollförbund rekommenderar därför STARKT alla föreningar följa råd och rekommendationer.

När det gäller enskilda matcher, och då med tanke på att det pågår kval bl.a. till P17 & P19 Division 1, så kan dessa spelas i nuläget som planerat med anledning av att det endast är två lag som träffas och därför inte räknas som cup eller turnering.
Men det viktigt att följa tidigare rekommendationer som att undvika publik på matcherna, minska tiden i omklädningsrum, byta om och duscha hemma om möjlighet finns.
Dock kan det komma andra rekommendationer gällade detta inom kort.

Smittskyddsläkaren i Skåne betonar att det viktigaste är att undvika idrottsträningar, matcher, cuper och tävlingar, särskilt sådana som drar deltagare från andra regioner.
När det gäller idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare så är dessa åldrar undantagna och tillåts att träna i sina grupper.

Samtliga nya restriktioner från Region Skåne kan du läsa här https://www.skane.se/Halsa-och-vard/hitta-vard/covid-19-coronavirus/
Skåne FF återkommer löpande med information om övrig verksamhet.