Inför seriespelet 2021 (Anmälan av lag)

Ett mycket märkligt fotbollsår är snart till ända. När säsongen 2020 planerades kunde vi inte alls tänka oss att vi skulle få ett sådant år som vi nu haft och fortfarande har. Men trots att vi är mitt i en pandemi och lever i ett samhälle med olika typer av restriktioner måste vi se framåt och planera för en tid utan restriktioner och med idrottsplatser fullt med glada spelare, tränare, ledare, domare och åskådare. Därför handlar denna artikel fortsättningsvis om seriespelet 2021.

Den 1/1-2021 öppnar vi sedvanligt möjligheten att anmäla lag till vårens serier. Det gäller för barn- och ungdomslag 8 – 17 år, juniorer, damer- och herrar reservlag samt motion. Vi öppnar även anmälningen till DM för damer, herrar, juniorer, F/P16 samt F/P14.
Här finner ni inbjudan till samtliga tävlingar, där all information finns om vad som gäller för just den tävlingen. Det är viktigt för er skull att ni läser igenom inbjudningarna före anmälan.
Förutom inbjudningarna så kommer vi även att bifoga ett par nyheter.

Men först vill vi tillägga att i skrivande stund har vi restriktioner och riktlinjer som gör att vi inte får spela några matcher. Folkhälsomyndigheten har satt 30 juni som sista datum för pågående riktlinjer men det datumet kan ändras om läget förbättras. Vi hoppas givetvis att det blir så och därför planerar vi att starta enligt gällande tidplan. För DM är det vecka 9 och för seriespelet 10 april.

Om det nu inte skulle bli som vi hoppas så har vi tagit fram alternativ som anpassas efter när det blir tillåtet att spela. Vi återkommer med dessa om det skulle bli aktuellt. Men som sagt, i nuläget planerar vi för en start som planerat.

Nu över till nyheterna.:
Inbjudan för 8-åringar
Som ett komplement till de föreningsarrangerade cuperna administrerar Skånes FF även i år organiserad matchverksamhet för spelare 8 år (f.2013 eller senare). Matcherna var planerade att spelas i sammandragsform, men med osäkerheten som råder väljer vi att spela enligt ett vanligt seriespel för att undvika större folksamlingar.

DM (samtliga tävlingskategorier)
Tidigare har gruppspelet i DM haft en fast speldag på söndagar, men i år har hemmalaget möjligheten att välja lördag eller söndag och föreningen kommer själva lägga in tiderna i Fogis precis som vid tidssättning av matcher i seriespelet. Vill man spela på någon annan dag än lördag och söndag måste båda föreningarna vara överens.

Från och med i år kommer lag från division 4 deltaga redan från gruppspelet i DM herrar senior.

En annan nyhet i DM:s gruppspel är att två lag från varje gupp går vidare (gäller i samtliga DM-kategorier), detta för att göra grupperna levande ända in i sista omgången. Detta hoppas vi ska öka intresset än mer.

Kom-ihåg-lista (finns längst ner på sidan)
Tävlingsavdelningen har tagit fram en "Kom-ihåg-lista" för ledare och tränare som en hjälpande hand under säsongen. Här finns punkter att tänka på innan säsong, innan match och efter match. Vi vet att det är mycket att komma ihåg som ledare/tränare och då vill vi underlätta så mycket som möjligt och det är därför vi tagit fram denna lista som kan vara bra att ha i tränarväskan och kolla på så inget missas. Vi önskar nu att ni inom föreningen delger era ledare/tränare denna "Kom-ihåg-lista". Den kommer även finnas tillgänglig på vår hemsida.

Lathund för att anmäla lag (finns längst ner på sidan)
Vi är medvetna om att en del tycker det är svårt att anmäla in lag i Fogis. Det är ju en sak man bara gör en gång om året så det kan vara svårt att komma ihåg från år till år hur man gör. Därför bifogar vi en speciellt framtagen "Lathund" – manual som är enkel att följa.

Denna manual är bra för alla, eftersomman inte missar någonting och era lag hamnar rätt för att kunna synas på hemsidan och i Min Fotboll. Så vi rekommenderar alla att läsa lathunden innan ni börjar anmäla lag.
Delge även denna manual till de personer inom föreningen som anmäler lag.

Vi hoppas att dessa "nyheter" kan vara intressanta för er förening. Självklart får ni höra av er till Tävlingsavdelningen, antingen per telefon 040-590200 eller till tavling@skaneboll.se om ni har frågor.

Anmälan öppnar den 1/1 i Fogis och är öppen till och med den 15/1 för DM och till och med den 31/1 för övriga tävlingar.

För mer information om årets tävlingar och de olika remissrundorna för serieindelningen kan ni läsa HÄR.

Samtliga inbjudningar finns HÄR.

Lathund anmäla lag 2021 

Kom-ihåg-lista ledare tränare 2021

Micke Dahl
Tävlingsansvarig
040-590203
micke.dahl@skaneboll.se