Definitiv serieindelning 2021

Skåne FF:s Disciplinnämnd (DpN) har vid ett möte den 24 februari fastställt den definitiva serieindelningen avseende tävlingskategorierna: Dam- och Herr-B, Herr-J, Motion, Skåneserier, Barn- och ungdomsserier 8-17 år.

Det går härmed inte längre att inkomma med några synpunkter på indelningen. Den fastställda indelningen finns HÄR men finns även i Fogis.

Tävlingsavdelningen kommer med början på fredag 26 februari påbörja lottningen av seriegrupperna. Spelprogrammen till ovanstående tävlingskategorier kommer att publiceras i FOGIS efterhand när lottningen är gjord. I samma stund som lottningen publiceras öppnas möjligheten upp föreningen att boka sina hemmamatcher enligt nedanstående anvisningar och regler. Lottningen kan pågå fram till den 8/3 så det kan dröja till just er seriegrupp blir lottad.
Det är viktigt att ni läser igenom informationen noga samt delger det till de inom föreningen som kommer att sköta inregistreringen av hemmamatcher i FOGIS.

Föreningen ansvarar själv för att speldatum, avsparkstid och spelplan till hemmamatcherna läggs in i FOGIS via föreningsklienten.

Tänk på att lägga matchen på rätt plan, dvs inte bara på en anläggning. Manual för inregistrering av hemmamatcher finns HÄR. Manualen finns även i en videoversion HÄR.

För att spelordningen i Damer och Herrar B-lag inte ska kollidera med spelordningen i A-lagsserier ska respektive motståndare i dessa tävlingskategorier alltid kontaktas för en gemensam överenskommelse om speldatum/avsparkstid före inregistreringen i FOGIS!

Det är av största vikt för de deltagande lagens årsplaneringen att detta sker! Kontaktuppgifter till de kontaktpersoner som föreningarna lagt upp i FOGIS finns publicerade på hemsidan.

Passa även på att kontrollera så era lag har rätt kontaktpersoner registrerade. Manual för detta finns HÄR. Manualen finns även i en videoversion HÄR.

I övrigt gäller följande:

  • Se bilaga med "Årsplan 2021" för bästa planering av tävlingssäsongen. Eftersom DM skjutits fram bifogas en reviderad årsplan för denna tävlingen.
  • Se bilaga med SMHI:s tablå över solens nergång. Kvällsmatch på anläggning utan elljus måste starta så ni hinner spela klart innan det blir mörkt.
  • Boka intenågra matcher med domare från Skånes FF på de "spelfria dagarna" den 6/5 respektive 13/5!
  • Boka ingamatcher för P14 Sk, P15-P17, Motion, Damer B, Herrar B, Herrar Juniorer på lördagar efter 11.00. Kommer inte att godkännas med anledning av domarbrist.
  • Kontakta planägaren (Fritidsförvaltning, Idrottsservice, kommun eller motsvarande) före bokningsprocessen för att erhålla plantilldelning.
  • Speldagar ska förläggas i anslutning till spelomgången, normalt ska matcher förläggas till lördag eller söndag.
  • Hemmalaget bestämmer själv speldatum och avsparkstid vid spel lördag, söndag och helgdag.
  • Båda föreningarna måste vara överens om spel på helgfri vardag, dvs motståndare ska alltid kontaktas och godkänna spel på helgfri vardag (fredag är en vardag!)
  • Match som tillhör vårserie som lottas om till sommaren ska vara färdigspelad senast söndagen den 21 juni.
  • Match som tillhör vår-omgång i helårsserier får inte flyttas till höst-omgång.

Föreningens hemmamatcher ska vara registrerade i FOGIS senast lördagen den 20/3!