Öja FF om Min Fotboll och XL-tornet

Öja FF har använt appen Min Fotboll under 2020 och tycker det har fungerat bra. De startade med appen i fjol somras med ett par träningsmatcher och gick sedan igång ordentligt med streaming av matcher när serien satte igång. Eftersom det då var ett maxantal på 50 åskådare såg de appen som ett sätt för alla att kunna följa matcherna.

De främsta fördelarna med Min Fotboll tycker de är att man på ett snabbt och enkelt sätt kan visa matcher utan en massa kostnader och förkunskaper. De har dessutom fördelen att ha en teknikintresserad förälder som ser till att allt fungerar. Ambitionen och målet är att alla A-lagets matcher ska livestreamas i år och möjligheten ska erbjudas för alla ungdomslagen. Så här berättar Peter Hansen, ordförande i Öja FF, om filmtornet XL-tornet som de byggt för att sändningarna ska bli ännu bättre säsongen 2021:

I fjol stod filmaren på ett släp, men eftersom det slog väl ut så har vi inför detta år byggt ett torn (typ jakttorn). Vi har ett starkt stöd från näringslivet i Ystad och i det här fallet så sponsrade XL Bygg Hans Anders med allt material. Tanken är också att vi ska dra ut el och fiber till tornet och sedan har filmteamet ett önskemål om en popkornsmaskin i tornet och det ska vi så klart försöka lösa!


Tack säger vi till Öja FF som delat med sig om sitt användade av Min Fotboll och sitt nya kameratorn.

Mer om appen finns på länken Min Fotboll. Har du frågor eller behöver hjälp med att komma igång med Min Fotboll är ni välkomna att kontakta Pernilla Nilsson hos oss på Skånes Fotbollförbund, pernilla.nilsson@skaneboll.se 040-59 02 15