MARKNAD

Intresset för fotbollen är stort i Skåne, och vi har en stark fotbollstradition och kultur. Var tredje idrottsaktivitet i Skåne är en fotbollsaktivitet. Skånes Fotbollförbund består av cirka 350 föreningar med cirka 110 000 medlemmar. Cirka 95 000 aktiva spelare deltar 3 500 lag och spelar cirka 35 000 serie- och DM-matcher per år. Skånes Fotbollförbund utbildar mer än 8 000 spelare, funktionärer och ledare varje år. (Siffror per den 37 december 2018)

Utöver vår omfattande fotbollsverksamhet är vi på Skånes Fotbollförbund engagerade i värdegrundsfrågor, integrationsfrågor och folkhälsa, och vår verksamhet genomsyras av motton som "Alla är olika, olika är bra" och "Så många som möjligt, så länge som möjligt, och så bra som möjligt". Skånes Fotbollförbund är en gedigen partner och bra referens om man vill visa att man har ett samhällsengagemang.

Vi arbetar mer och mer med att synliggöra hur viktig fotbollen är för samhället, och hur betydelsefullt vårt arbete som förbund, tillsammans med alla föreningar, faktiskt är för fotbollen.

Vill du också vara med och stödja skånsk fotboll kan du läsa mer om vårt nätverk för samarbetspartners "Skånelaget". Du kan också kontakta Pernilla Nilsson, 040-59 02 15, pernilla.nilsson@skaneboll.se