Seriestart helgen 1-2 maj

Med anledning av den osäkra tiden vi nu befinner oss i, där det i nuläget inte är tillåtet att spela några matcher har Skånes Fotbollförbund beslutat att gå på samma linje som Svenska Fotbollförbundet, vilket innebär att seriestarten skjuts fram till helgen 1-2 maj.

Det gäller för Damer div 3-4, Herrar div 4-6, Damer B, Herrar B och Junior, Motion, Flickor 16 och 15 år, Pojkar 16 och 15 år, Skåneserier, Zonserier 8-14 år.

(När det gäller Damer div 2, Svenska Spel F19, SM F17 samt SvFF:s P16-P19-serier, kommer separat information om dessa tävlingar att skickas ut från SvFF).

Tävlingarnas spelordning kommer inte lottas om utan seriestarten sker i den omgång som infaller 1-2/5.

De omgångar som vi då hoppar över med anledning av den framflyttade seriestarten kommer att spelas under våren samt alternativt som sista omgång på hösten.

En reviderad tidplan för de olika tävlingskategorierna och där kan ni se exakt vad som gäller för varje enskild tävling finns nedan.

Reviderad tidsplan 2021

När det gäller barnserier 8-12 år så stryks omgång 1-3 helt i de tävlingarna som innehåller 11 eller fler lag. Dessa omgångar kommer att bli inställda och inte flyttas fram.

I tävlingar med 10-lag och färre stryks omgång 1-2 och ställs in, medans omgång 3 flyttas till efter ordinarie sista omgång.

De omgångarna som stryks får spelas efter sista omgången om önskemål finns. Dessa matcher är dock frivilliga.

De omgångarna som påverkas i de olika tävlingarna enligt ovan kommer inom kort justeras i Fogis. Tävlingsavdelningen har i dokumentet nedan skrivit ner instruktioner om vad som gäller för tidsbokningen. Läs detta innan ni påbörjar arbetet.

Instruktioner för bokning av matcher

Om det skulle bli tillåtet att spela matcher innan den 1-2/5 så kan matcher för barn 8-12 år spelas enligt ursprungsplaneringen om föreningarna så vill.

När det gäller från 13 och uppåt så är det seriestart den 1-2/5 även om det skulle bli tillåtet med matcher tidigare. I stället får då träningsmatcher bokas om så önskas för lag i dessa åldrar.

I början av mars skickade Skånes FF ut en enkät till föreningar med lag i Damer div 3-4 och Herrar div 4-6. Vi har efter sammanställning haft resultatet som stöd i vårat beslut. Enkäten kan även ligga till grund för kommande beslut.

Utfallet av enkäten kan ni ta del av nedan:

Resultat av enkät

Frågor från föreningar kan ställas till Micke Dahl, Tävlingsansvarig på 040-590203 alt. micke.dahl@skaneboll.se medans frågor från media och press ställs till Peter Ekvall, VD på 040-590212 alt. peter.ekvall@skaneboll.se