Föreningsutskick gällande seriespelet, en vädjan plus annan viktig information

Den 20/4 skickade Skånes FF ut ett mail till samtliga föreningar gällande seriespelet, en vädjan plus annan viktig information. Läs mailet nedan:

  • SERIESTARTEN

Den 12/4 gick Skånes FF ut med information att om inte restriktionerna lättat senast 23 april skjuts seriestarten upp till 22-23 maj och samtliga kval i HA 4-6, DA 3-4 ställs in samt att om inte restriktionerna lättat senast 10 maj skjuts seriestarten upp ytterligare, till 5-6 juni. Seriespelet i HA 4-6, DA 3-4 genomförs då fortsatt med dubbelmöten, men även här utan kvalspel. Detta gäller samtliga serier/tävlingar som Skånes FF administrerar (barn- ungdom, senior och motion).
Det är ju några dagar kvar till den 23/4 och det finns ju fortfarande en möjlighet att myndigheterna gör ändringar i riktlinjerna innan den 23/4. Skulle detta ske så kommer vi inte att gå ut med någon information förrän tidigast måndag den 26/4. Så vi ber er föreningar att inte kontakta oss med frågor gällande detta, för vi kan inte ge något svar förrän tidigast på måndagen. Vid eventuella lättnader måste vi ha chansen att bearbeta den informationen.

Med tanke på läget i Skåne och angränsande regioner så ser det just nu mörkt ut för lättnader men vi vet också att det kan ske förändringar med kort varsel.

  • FRÅGESTÄLLNINGAR OM RESTRIKTIONER OCH PANDEMIN TILL SKÅNES FF

I nuläget får vi väldigt mycket mail och telefonsamtal som gäller pandemin. Vi är fullt medvetna om att alla vill veta vad som händer och framförallt "när vi kan börja träna på riktigt". Det vill vi också veta, men i nuläget vet vi inte mer än vad vi informerat om tidigare.
Vi går ut med information så fort vi har något nytt att meddela.

I och med den hårda belastningen som just nu råder hos oss på Skånes FF skulle vi vilja ha hjälp från er föreningar att skicka detta mail vidare med uppmaningen att enskilda ledare, tränare och medlemmar ska vända sig till er (föreningen) med frågor och synpunkter. Därefter samlar ni ihop och sänder dessa till oss.
Det är nämligen väldigt många enskilda ledare, tränare och medlemmar som kontaktar oss och för det mesta så är det den personens personliga uppfattning som representerar föreningen även om det kanske inte är så när man pratar med någon i er styrelse. Så snälla hjälp oss med detta.

  • TRÄNINGAR OCH MATCHER

Vi vill åter påminna om att det fortfarande är samma restriktioner som gäller för matcher och träningar som vi vid flertalet gånger delgett er.
Det är inte tillåtet att spela några matcher och det gäller även interna matcher samt det som vissa kallar "matchförberedelse". Vi får tyvärr flera mail och samtal om att detta inte följs.

När det gäller träningar så är det fortfarande en gräns på åtta personer per träningsgrupp som gäller för spelare födda 2001 och tidigare.

För spelare som är födda 2002 och tidigare så är det mindre träningsgrupper som gäller. Här är det föreningens ansvar att bedöma med tanke på tillgängliga ytor vad som är mindre grupper.
Det är viktigt att vi alla nu följer riktlinjerna och inte gör en massa egna bedömningar utav vad man själv tycker om läget i pandemin utan det är viktigt att vi alla tar ett eget ansvaroch inte kör med filosofin "Alla andra struntar i det så då gör vi det också".

Man har absolut rätt att tycka vad man vill om riktlinjerna och restriktionerna, men som medlem i SvFF/SkFF ska man följa dessa oavsett om man tycker dessa är bra eller dåliga.

Med vänlig hälsning

Skånes Fotbollförbund
Micke Dahl, Tävlingsansvarig